Jokioisten museorautatie
Osoite:
Humppilan asema
Humppila
31640
Puhelin:
040 552 5322 (Jussi Tepponen)
Muut tiedot:

jokioisten museorautatieJokioisten Museorautatie toimii Lounais-Hämeessä, Humppilan ja Jokioisten kuntien alueella. Nykymuodossaan museorautatien toiminta on alkanut vuonna 1978. Rautatien pituus on 14 kilometriä ja radalla on kolme asemaa: Humppila, Minkiö ja Jokioinen. Vetokalustoon kuuluu tällä hetkellä viisi ajokuntoista höyryveturia ja neljä moottoriveturia. Henkilöliikenteen vaunuja on käytössä toistakymmentä.

Jokioisten Museorautatien toiminta perustuu Museorautatieyhdistys ry:n jäsenten tekemään palkattomaan talkootyöhön. Kaluston kunnostus ja näyttelytoiminta keskittyy radan puolivälissä sijaitsevalle Minkiön asemalle. Alueella on kevytrakenteinen kaluston kunnostus- ja esittelyhalli, kevytrakenteinen kaluston säilytyshalli sekä vuonna 2002 valmistunut talvilämmin korjaamorakennus. Kesäsunnuntaisin alueella toimii myös kahvio ja matkamuistomyymälä.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Tulosta

Toimintaamme rahoittavat

Opetus- ja kulttuuriministeriöha vihrea 100Kansan sivistysrahasto, Väinö Tannerin rahastotaike hame pysty hameenliitto logo       Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto logo      leader logo   

Forssan kaupunki  Humppilan kunta   Jokioisten kunta   tammela  Ypäjän kunta