Kuvion jäsenyhteisöt

Ateljee
Hulmi

https://www.ateljeehulmi.fi/

Vuonna 1888 rakennettu tiilirakennus on toiminut Hulmin tilan navettana vuoteen 1963 ja sen jälkeen viljavarastona. Vuonna 1987 rakennus koki uudistuksen, jossa sisätilat muutettiin ateljeetiloiksi. Muutostyöt suunnitteli arkkitehti SAFA Antti Pirhonen.

Alakerrassa on Elina Kinnusen jalometalli- ja kiviverstas sekä myymälätilat, jossa on esillä suomalaisesta kivestä, hopeasta ja pronssista valmistettuja koruja ja pienoisveistoksia. Suunnittelemme ja valmistamme koruja, teemme tilaustöitä, hiomme kiviä myös asiakkaan omista kivistä, kivenhiontaa kultasepille, liikelahjoja, merkkejä yhdistyksille ym. Erikoisuutenamme on suomalaiset kivet.

Lisäksi paikallinen perinneyhdistys Loimaa-Seura pitää toimistoaan ateljeen alakerrassa. Yläkerran vinttigalleriassa toimii taidelainaamo. Tiloja vuokrataan myös kokous- ja juhlakäyttöön.

Yhteystiedot

Hulmintie, 32200 Loimaa
p. 040 867 2624
reinola@seutuposti.fi

Forssa eläväksi ja kauniiksi

http://elavaksijakauniiksi.fi

Forssa eläväksi ja kauniiksi on kotiseutuyhdistys, joka suojelee jäljellä olevaa Forssan kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennusperintöä, järjestää kotiseutuhenkisiä tapahtumia ja on mukana myös muissa tapahtumissa kertomassa Forssan edelläkävijän roolista suomalaisessa teollisuushistoriassa.

Forssa eläväksi ja kauniiksi -yhdistys haluaa, että forssalaiset osaavat entistä paremmin arvostaa hienoa kotiseutuaan, Forssan kaupunkia.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Ilppo Aaltonen
ilppo.aaltonen@surffi.net,  p. 050 313 8990
Sihteeri Pia Oksa
pia.oksa@luukku.com, p. 050 313 8987

Kuva: Yrjö ”Ybi” Hannula

Forssan
kaupunki

http://www.forssa.fi

Wahren-keskus on keskeisenä toimijana ja järjestäjänä useimmissa kaupungin kulttuuritilaisuuksissa. Yhteistoiminta eri kulttuuritoimijoiden kanssa on arkea, jolla pyritään luomaan kulttuurinjuhlaa koko seutukunnan asukkaille.

Yhteystiedot kulttuuriasioissa

Maarit Järveläinen
p. 050 56 40 025
maarit.jarvelainen@forssa.fi

 

Forssan
Kulttuuri-Axel

http://kulttuuriaxel.fi/

Forssan Kulttuuri-Axel järjestää musiikki- ja kulttuuritapahtumia ja tilaisuuksia.

Ohjelmistoon kuuluvat perinteinen mm. Tyykijazz sekä Unplugged puistokonsertti. Yhdistys on mukana monessa muussakin yhteistyössä kulttuuriväen ja yrittäjien kanssa. Toriakin elävöitetään: toukokuulta syyskuulle Torilla soi lauantain toripäivän aikana.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Sami Mattila
p. 0400 48 5087
sami.mattila@surffi.net
kulttuuriaxel@gmail.com

Forssan mykkäelokuvayhdistys

http://www.elavienkuvienteatteri.fi/

http://www.forssasilentmovie.com/

Forssan kansainvälinen Mykkäelokuvafestivaali järjestetään vuosittain elokuun lopussa. Yhdistys ylläpitää myös Forssan Elävienkuvien teatteria, joka on Suomen vanhin toimiva elokuvateatteri. Tänä päivänä teatteri on täysin digitoitu ja se tarjoaa viikottaista ohjelmaa elokuvan ystäville.

Yhteystiedot

Forssan Elävienkuvien teatteri
Keskuskatu 1
30100 Forssa
p. 040 5482 022

Forssan Seudun Harmonikkayhdistys

http://fshy.fi/

Forssan Seudun Harmonikkayhdistys on Lounais-Hämeen – Forssan ja ympäristökuntien alueellinen yhdistys, jonka toiminta-ajatuksena on tukea harmonikansoiton harrastusta monilla eri tavoin. FSHY on perustettu vuonna 1985. Yhdistyksen kotipaikka on Forssa.

Tärkeimpiä toiminnanmuotojamme ovat olleet mm.

Harmonikka soikoon! –tapahtuma Jokioisissa
Muistojen harmonikka –konsertti Humppilassa
Nuorten kesäleirit Vihdin Nummelassa

Yhteystiedot

Pj Sanna Rantanen, p. 040 506 8863
Sihteeri Maritta Saira, p. 0500 904 767

Forssan
Seudun Kamerat

https://sites.google.com/site/forssanseudunkamerat/home

Forssan Seudun kamerat Ry. on valokuvausharrastajien yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää valokuvausharrastusta Forssan seudulla.

Kokoonnumme viikoittain kerhoilloissa vapaamman ohjelman merkeissä, katselemme ottamiamme kuvia sekä keskustelemme niistä ja muistakin ajankohtaisista harrastukseen liittyvistä aiheista. Kerran kuukaudessa järjestämme teemaillan missä on aina erillinen aihe. Teemailloissa saat syvempää tietoa kulloinkin esillä olevasta aiheesta. Järjestämme myös omia näyttelyitä sekä kuvausretkiä.

Jäsenet ovat suurimmaksi osaksi valokuvauksen harrastajia, mutta joukkoon mahtuu myös ammatikseen valokuvauksen kanssa tekemisissä olevia. Jäsenet kuvaavat monenlaisilla kameroilla aina pokkareista järeisiin järkkäreihin, mutta käytetyillä välineillä ei sinänsä ole merkitystä, tärkeämpää on se mitä saadaan aikaiseksi!

Yhteystiedot

Forssan Seudun Kamerat Ry.
Forssantie 136
31300 TAMMELA
fskphoto1@gmail.com

Forssan
teatteri

https://www.forssanteatteri.fi/

Teatteri tarjoaa palan taivasta ja palan maata. Se vie satujen linnoihin ja arjen harmauteen. Teatterissa tapahtumat ovat melkein käsin kosketeltavissa, mutta kuitenkin hetkessä ohi. Jäljelle jää vahvoja tuntemuksia ja elämyksiä. Juuri siinä on teatterin viehätys!

Forssan Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka on toiminut nykyisessä muodossa vuodesta 1980 asti. Teatterin tavoitteena on tarjota laadukkaita ja mieleenpainuvia kulttuurielämyksiä lähialueen asukkaille. Teatteri elää ajan hengessä menneitä unohtamatta, ja viime vuosina tuotannossa onkin haluttu painottua erityisesti kotimaiseen nuoreen draamaan. Näyttämölle valmistuu joka vuosi jotain lapsille ja aikuisille – varmasti jotain jokaiselle. Tervetuloa teatteriin!

Teatterimme toimintaa ja tiedotusta voit seurata paitsi tässä sivustossa myös sosiaalisessa mediassa. Forssan Teatterin Facebook-sivuilla voi keskustella, kommentoida, tykätä ja jakaa teatterielämyksiä.

Lipunmyynti ja tiedustelut

Varaa liput: www.ideaticket.fi/forssanteatteri
Rauha Kallio puh. 040 569 6897
Keijo Koskimies puh. 050 303 2462

Humppilan
kunta

http://www.humppila.fi/

Humppila kunnan kulttuuritoimi järjestää tapahtumia joko yksin tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Humppilan kulttuuritoimi vastaa museoiden toiminnasta sekä organisoi erilaisia tapahtumia. Kunnassa on kaksi museota, Talvisen työläismökki sekä Kauppilan perinnetila, jotka ovat avoinna kesäsunnuntaisin. Humppilan seutu on erityisen tunnettu Humppilan Lasin lasinpuhallusperinteestä, useista käsityöläisten ja taiteilijoiden ateljeetiloista, museorautatiestä sekä Urpolan kartanon alueen viehättävistä kulttuuri- ja taidekohteista.

Yhteystiedot kulttuuriasioissa

kirjastonjohtaja Taija Lehtinen
p. 044 706 4417
taija.lehtinen@humppila.fi

Hämeen
Härkätie-yhdistys

https://www.harkatie.com/

Härkätie-yhdistykseen kuuluu noin 40 yritystä ja yhteisöä jotka yhdessä haluavat nostaa historiallisen Härkätien nykyihmistenkin tietoisuuteen. Yhdistys edistää alueen matkailua ja on mukana kehittämissä myös itse Härkätietä.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Olla-Riitta Aarikka
p. 045 316 7280
harkatieyhdistys@gmail.com

Härkätien
teatteriyhdistys

http://www.harkatienteatteri.net/

Hämeen Härkätie on pitkällä historiallaan innoittanut harrastajateatterin tekemiseen Letkun, Torron ja Portaan kylissä. Tavoitteena on kaikenikäisille sopiva harrastus, sukellus omaan historiaan ja kyläkulttuurin elävänä pitäminen. Samalla syntyy ohjelmaa matkailijoille ja muille kiinnostuneille.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Matti Klasi
p. 050 523 6346, matti.klasi@pp.inet.fi
Sihteeri ja rahastonhoitaja Eija Laine
p. 050 9172454, eija.laine@surffi.net

Jokiläänin
opistolaisyhdistys

http://www.jokioinen.fi/jokilaanin-kansalaisopisto/opistolaisyhdistys

Opistolaisyhdistys järjestää monenlaista virkistystoimintaa (muun muassa teatteriretkiä), tekee yhteistyötä Jokiläänin kansalaisopiston kanssa ja toimii sen kehittämiseksi opiskelijoiden toiveiden mukaan. Jokiläänin kansalaisopisto toimii Jokioisilla, Humppilassa ja Ypäjällä tarjoten mahdollisuuksia harrastamiseen ja elinikäiseen oppimiseen.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Aino Koskelin, p. 041 431 7823
Sihteeri Arja Perälä, p. 0400 90 1971

 

Jokioisten
kunta

http://www.jokioinen.fi

Ensin oli Kartano ja torpparit – sitten tuli kunta. Kaunis luonto ja ainutlaatuinen kulttuurimiljöö elävät sulavasti rinnakkain Jokioisilla. Kunnan vahvoja tunnusmerkkejä ovat kartano, teollisuus, tutkimus ja tiede, jokioislaisten elämässä ja matkailijan käyntikohteissakin ne näkyvät selvästi.

Yhteystiedot kulttuuriasioissa

Stiina-Liisa Pirkkamaa
p 050 592 5863
stiina-liisa.pirkkamaa@jokioinen.fi

 

 

Kuhankosken
Kilta

http://www.kuhankoskenkilta.fi

Kuhankosken Kilta on suurhämäläisen kuvataiteen kokoava voima, joka järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja muuta kuvataiteilijoita tukevaa ja taidetta esiin tuovaa toimintaa.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Marjut Leskinen
marjut.leskinen@kuhankoskenkilta.fi
p. 050 303 2422

Kulttuuri
Puomi

https://www.facebook.com/kulttuuripuomi

Kulttuuri Puomi on ypäjäläinen, kulttuuria laveasti ymmärtävä yhdistys, joka järjestää vuosittain mm. koko perheen ulkoilutapahtumia, joulumarkkinat, musiikkitilaisuuksia ja retkiä. Kulttuuri Puomi tekee miellään yhteistyötä eri tahojen kanssa yli kuntarajojen. Jäseniä yhdistyksellä on myös ympäristökunnista, eikä toimintaan mukaan tuleminen vaadi jäsenyyttä.

Yhteystiedot

Kurjenmäentie 4
32100 Ypäjä
kulttuuripuomi@gmail.com

Puheenjohtaja Pauliina, p. 050 559 5927
Sihteeri Katriina, p. 050 337 2527

 

Kulttuuripajasto

 

Kulttuuripajasto Ky on erikoistunut kulttuurialan koulutukseen ja konsultointiin, näytelmä- ja tietokirjoittamiseen sekä tapahtumatuotantoihin. Lisäksi yrityksellä on tarjolla kulttuurin, matkailun ja maaseudun kehittämiseen sekä kulttuurin, taiteen, terveyden ja hyvinvoinnin yhteyksiin liittyviä palveluita.

Yhteystiedot

Merja Isotalo
p. 050 3363 253
isotalo@sci.fi

 

 

 

 

Kyläsepän
Kulttuuripäivien tuki ry

http://www.kylaseppa.com/

Yhdistys järjestää Kyläsepän pihapiirissä kesäteatteria, musiikkijuhlia, runojen iltoja ja konsertteja. Kesäteatteriensi-iltoja saattaa kesän aikana olla useitakin.

Alueelle on rakennettu kaikki tarpeelliset rakenteet, kuten pyörivä 340-hengen katettu katsomo, päänäyttämö sekä useita siirrettäviä rakennuksia. Alueella on myös savusauna, tavallinen sauna, kesäkeittiö sekä uima-allas, jota on käytetty monessa teatteriesityksessä yhtenä ohjelmapaikkana. Pihapiiri on jo itsessään nähtävyys, monine kukka-asetelmineen, ja uima-altaineen, jota viimeksi mainittua käytetään usein myös lavasteena näytelmissä.

Yhteystiedot

Luodesuontie 97
31600 Jokioinen
p. 050 5427 275

Lasisirkus

 

http://lasisirkus.fi

Lasisirkuksen tuotteet valmistetaan käsityönä puhaltamalla kuumasta lasista Nuutajärvellä Lasikomppanian hytissä. Oman taiteellisen tuotannon lisäksi Lasisirkuksessa valmistetaan liikelahjoja, tilaustöitä ja tuotantoa eri taiteilijoille. Yrittäjinä ovat lasitaiteilijat Alma Jantunen ja Johanne Rantasalo.

Yhteystiedot 

p. 040 833 2446
Lasisirkus NuGon verkkokaupassa

Lounais-Hämeen
Luonnonsuojelu-
yhdistys

 

http://www.lounaisluonto.net

Lounais-Hämeen luonnonsuojeluyhdistyksen toiminta keskittyy luonnonsuojeluun, tutkimukseen ja ympäristökasvatukseen sekä -valistukseen. Toiminnan näkyvimmät kulmakivet ovat Forssan Luontomuseon ylläpito, vuosittain ilmestyvän Lounais-Hämeen Luonto -lehti sekä Lounaisluonto.net -sivuston ylläpito.

Yhdistys toimii Lounais-Hämeen alueella (Forssa, Humppila, Jokioinen, Somero, Tammela, Urjala ja Ypäjä).

Yhteystiedot

Luontomuseo
Wahreninkatu 4
30100 Forssa
03 435 4949

 

 

 

 

Lounais-Hämeen
Musiikkipäivät

 

 

https://www.lounaishameenmusiikkipaivat.fi

Lounais-Hämeen Musiikkipäivät järjestää Lounais-Hämeen alueella konsertteja, musiikkiteatteriesityksiä ja muita musiikkitapahtumia. Vuosien varrelle mahtuu konserttien lisäksi useita ooppera-, oratorio- ja musikaaliesityksiä. Ensimmäisiä Oopperakursseja (Musiikkipäivien silloinen nimi) alettiin suunnitella jo joulukuun 18. päivänä 1980.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Keijo Aho, p. +358 40 543 3227
puheenjohtaja@lounaishameenmusiikkipaivat.fi
Tyrynkuja 63, 31340 Porras (postiosoite)

Lähiruoka-
Akatemia

 

 

http://lahiruoka-akatemia.fi/

Lähiruoka-Akatemia ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää lähiruoan saatavuutta ja käyttöä sekä vahvistaa aluetaloutta parantamalla alueellisia yritystoiminnan edellytyksiä.

Tavoitteensa toteuttamiseksi yhdistys toimii lähiruoan tuottajien, ammattikeittiöiden ja kuluttajien edunvalvojana. Keskeinen toiminnan muoto on sidosryhmien kouluttaminen ja neuvonta sekä toimintaa tukevien tapahtumien järjestäminen. Yhdistys toimii myös yhteydenpitäjänä viranomaisiin sekä muihin organisaatioihin.

Lähiruoka-Akatemia ry on perustettu yrittäjien ja yrittämisen lähtökohdista. Perustajajäsenillä on vuosien kokemus ruoka-alan yrittämisestä.

Yhteystiedot

Mertsi Töttölä
projektipäällikkö
p. 050 4311 162
mertsi.tottola@lahiruoka-akatemia.fi

 

Majatalo
Myötätuuli

http://www.myotatuuli.net

Myötätuuli on teemalomia ja aamiaismajoitusta tarjoava majatalo Varsinais-Suomessa, Somerolla. Upea, rauhallinen maalaismaisema ja vanhan koulun tilavat huoneet tarjoavat loistavan ympäristön rentoutumiseen ja uuden oppimiseen.

Me tarjoamme aamiaisen ja rauhallisen huoneen, sinä voit täyttää päiväsi lähiseudun tarjonnalla mieltymystesi mukaan. Someron luonto tarjoaa upeita liikkumismahdollisuuksia, loistavat tanssilavat taas korkeatasoisia esiintyjiä.. Tervetuloa Myötätuuleen!

Yhteystiedot

Hämeenojantie 32
Somero
Olla-Riitta Aarikka
p. 045 3167280

 

 

 

Noituus
Desing

http://www.noituusdesign.fi

Noituus Design valmistaa lasi- ja tekstiilitöitä käsityönä. Laadukkaat lasi- ja tekstiilituotteet sopivat jokapäiväiseen käyttöön, kodin kaunistukseksi, sekä pirteäksi lahjaksi ystävälle tai tuttavalle. Yrittäjänä on puvustaja-artenomi, lasinpuhaltaja ja kultaseppäopiskelija Emmaleena Niemi. Noituus Designin työpaja ja myymälä-galleria sijaitsevat pienessä ja idyllisessä Nuutajärven lasikylässä, jossa suunnitellaan ja valmistetaan käsityönä kaikki yrityksen tuotteet.

Lasituotteita valmistamme perinteisellä lasinpuhallustekniikalla, sekä uunisulatuksina tasolasista. Teemme myös lasihelmiä lampputekniikalla.
Valikoimiimme kuuluu käyttö- ja koristelasia, sekä lasikoruja.

Tekstiilityöt valmistamme osittain kierrätys ja ylijäämämateriaalista. Verkkokauppamme valikoimiin kuuluvat asusteet ja sisustustekstiilit.
Meiltä saat myös ompelupalvelua sopimuksen mukaan.

Yhteystiedot

Pruukinpajat
Pruukinraitti
31160 Nuutajärvi
Emmaleena Niemi
p. 040 543 8742
emmaleena.niemi@noituusdesign.fi

http://www.nugo.fi

Nuutajärven Galleria Osuuskunta edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta.

Yhteystiedot

Pruukinraitti
31160 Nuutajärvi
lasigalleria@gmail.com
p. 044 039 6511

 

PiPa & Luova liike

 

 

Yhteystiedot

Pirkko Paara
p. 040 044 5617
pirkko.paara@hotmail.com

 

 

 

 

 

Tahdittomat –
Jokioisten Nuorisoseura

http://www.tahdittomat.fi/

Jokioisten Nuorisoseura Tahdittomat ry on perustettu vuonna 1984 esittävän kansantanssin harrastamista varten. Perhekeskeisyyden, nuoriso- ja perinnekulttuurityön ja kansainvälisyyskasvatuksen keinoina ovat aktiviteetit tanssinopetuksesta kädentaitoihin ja esiintymiset kotimaassa ulkomailla.

Seuran tavaramerkkinä on polkantaito, jonka pari- ja ryhmäkilpailuissa ryhmä on saavuttanut kolmisenkymmentä voittoa. Tahdittomat nuoriososeuran tanssiryhmät ovat yltäneet kahdesti Nuori kulttuuri -tapahtuman valtakunnalliseen pääesiintymiseen, saavuttaneet kiertopalkintoja ja keränneet lukuisasti finaalisijoituksia ja kunniamainintoja, muun muassa nuorten kulttuuritapahtumista ja koreografiakilpailuista.

Opetuksen taso vastaa taiteen perusopetuksen tasoa, ja harrastusta on tarjolla alle kouluikäisistä senioreihin.

Yhteystiedot

Tahdittomat r.y.
c/o Koppanen
Vanhalantie 1 as 4
31600 Jokioinen

Taideyhdistys ITU

 

 

www.taideitu.net

Taideyhdistys Itu edistää jäsentensä taiteellista uraa järjestämällä näyttelyitä Taidemakasiini Idussa Humppilassa sekä toteuttamalla kansainvälisiä näyttelyhankkeita.

Itu on Kulttuuriyhdistys Kuvion alullepanija.

Yhteystiedot

Taideyhdistys ITU ry
Perkiöntie 13
31640 Humppila
Elina Kylämarkula
elinakyla@gmail.com
p. 050 5868 187

 

 

Tammelan kunta

 

http://www.tammela.fi

Tammela on kulttuuripitäjä, jossa monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi on huomioitu kulttuurihistorian säilyttäminen.

Kulttuuritoimi luo edellytyksiä kunnassa harjoitettavalle monipuoliselle kulttuuritoiminnalle, kannustaa paikallisia yhdistyksiä osallistumaan kulttuuritarjonnan tuottamiseen ja organisoi sekä järjestää yhteistoiminnassa kulttuuri tarjontaa eri ikäisille.

  • Tukemalla kunnassa tapahtuvaa kulttuuritoimintaa ja kulttuurihistorian tallentamista.
  • Järjestää yksin tai yhdessä eri tahojen kanssa kaikenikäisille kuntalaisille monipuolista kulttuuritarjontaa.

Yhteystiedot kulttuuriasioissa

Vapaa-aikasihteeri
Päivi Klemelä
p. 050 376 5162
paivi.klemela@tammela.fi

 

 

 

 

 

Tammelan
Nuorisoseura Aura

http://www.nsaura.fi

Nuorisoseura Aura järjestää vuosittain elokuun alussa omaleimaisen ja ainutlaatuisen Hakkapeliittatapahtuman, joka tuo Tammelan Mustialaan noin 10 000 kävijää vuosittain. Se ylläpitää myös Rauhaniemen kesäteatteria. Talvikautena se järjestää Auran Pirtillä lapsille ja aikuisille useita kerhoja jumpasta näytelmäpiiriin neljänä iltana viikossa.

Kaikki Nuorisoseuran toiminta perustuu valtavaan talkootyövoimaan.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Ville Pajunen
p. 040 864 4242, ville.pajunen@gmail.com

Hakkapeliittatapahtuma
p. 0400 750 553, mari.rauhaniemi@luukku.com
p. 040 9622 493, sari.vesander@gmail.com

Auran Pirtti
Kirkkoahteentie 5, 31300 Tammela
p. 040 9622 493, auran.pirtti@gmail.com

Kerhot
p. 040 567 9921, tuijas.anttila@gmail.com

Kesäteatteri
p. 050 380 3512, jrauhaniemi@gmail.com

Teatteriyhdistys Tuntematon

http://www.teatterituntematon.fi

Teatteriyhdistys Tuntematon ry on helmikuussa 2014 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on tuottaa teatteriesityksiä ja konsertteja. Teatteriyhdistyksen ensimmäisenä produktiona toteutettiin 24.5.2014 Kaihon sävelet -konsertti, joka esitettiin Jokioisten Tietotalolla.

Teatteri Tuntemattoman näytelmiä ovat olleet Vain muutaman huijarin tähden (2015), Mooseksen perintö (2016) ja Oi kallis Suomenmaa (2017). Lisäksi yhdistys on toteuttanut mm. Slaavilaisen musiikin –konsertin ja Kun saapuu syys –konsertin, sekä Kaihon sävelet –konsertin lukuisia kertoja eri kokoonpanoilla.

Teatteri Tuntematon toimii kunnostetussa Höyläämörakennuksessa Jokioisilla. Höyläämö sijaitsee kauniilla kartanoalueella, ja se on kokonaan katettu eli olemme suojassa sateelta ja tuulelta. Teatterissa on ulkoteatterin tunnelmaa ja sisäteatterin mukavuudet.

Yhteystiedot

tuntematon.teatteri@outlook.com
p. 046 576 4801
Myllytie 3
31600 Jokioinen

Tintti Desing

http://www.tintti.fi/

Tintti Design tarjoaa graafisen suunnittelun palveluita verrattomalla visuaalisuudella ja vankalla kokemuksella. Yrittäjänä ja suunnitteliajan toimii Tiina Lepäämäki.

Yhteystiedot

Tiina Leppämäki
graafinen suunnittelija
puh. 040 558 1619
tiina.leppamaki@tintti.fi
www.facebook.com/tleppamaki

Urjalan asema

www.facebook.com/urjalanasema/

Urjalan asema on leppoisa kulttuurikeskus, monitoimikeskus jossa tehdään uutta ja konservoidaan vanhaa. Tarjontaan kuuluu musiikkia, kirjallisuutta, kuvataiteita, teatteria, arkkitehtuuria, rakennusperintöä, ekologisuutta, AsemanpuistoBlues, makasiinikirppis, rakennuspankki, Antikvaariset markkinat, Pajupäivät, Runojen yöt, lauantaitorit ja paljon muuta.

Yhteystiedot

Urjalan asema
31700 Urjala
p. 040 2510370
urjalanasema@gmail.com

Vekkilän Museotila

http://www.liinaharja.fi

Idyllinen perinnepihapiiri kotieläimineen Tammelan kirkonkylässä Pyhäjärven rannalla. Kotimuseo alkuperäisesineistöineen: perinnetyönäytöksiä, kursseja ja tapahtumia. Aamiaismajoitusta. Tilauksesta lähi- ja luomuruokaa.

Yhteystiedot

Kristiina Liinaharja
Kirjurintie 2
31300 Tammela
p. 03 436 0007, 040 590 7826
krisse@liinaharja.fi

Ypäjän
kunta

http://www.ypaja.fi

Ypäjän kulttuuritoimen tavoitteena on järjestää kulttuuritapahtumia yhteistyössä yhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että vireä kulttuuritoiminta tavoittaisi mahdollisimman monta eri ikäistä kuntalaista.

Kulttuuriesitysten järjestämisessä hyödynnetään kunnan eri kulttuuritiloja kuten kesäteatterin ja kotiseutumuseon aluetta, kirjastotaloa ja veteraanitupaa, kunnan koulutiloja, sekä yhteistyössä Ypäjän seurakunnan kanssa seurakunnan tiloja. Kesäisin hyödynnetään myös toria ja torin ympäristöä sekä Perttulantietä tapahtumien järjestämisessä.

Ypäjän kulttuuritoimi on kunnan sivistystoimen ja sivistyslautakunnan alainen yksikkö. Kulttuuritoimi on yhdistetty kirjastotoimeen, ja kulttuuritoimesta vastaa kirjastonjohtaja.

KULTTUURITAPAHTUMAT

Vuosittain Ypäjän kulttuuritoimi järjestää huhtikuussa Kansallisen Veteraanipäivän juhlan, elokuussa Pertun päivät ja Ypäjän yön  sekä joulukuussa itsenäisyyspäivän juhlan. Näiden vuotuisten toistuvien tapahtumien lisäksi kulttuuritoimi voi järjestää erilaisia konsertteja, teatterimatkoja ja muita kulttuuriesityksiä, esim. runo- tai kirjailijailtoja. Tapahtumista voi esittää toiveita ja ideoita; niitä otetaan mielellään vastaan.

Yhteyshenkilö kulttuuriasioissa

Satu Leppälahti
050 5626 301
satu.leppalahti@ypaja.fi

Ypäjän
musiikkiteatteri

http://www.ypajanmusiikkiteatteri.fi

Ypäjän Musiikkiteatteri tekee kesäteatteria Ypäjän kotiseutumuseon alueella. Esityksissä painotetaan erityisesti musiikillista ja koreografista puolta. Näytelmien operettimaiset solisti-, kuoro-, tanssi- ja joukkokohtaukset asettavat esittäjille tiukat vaatimukset. Ohjaajat ovat aina olleet ammattilaisia, joukossa mm. professori Paavo Liski, Valtteri Roiha ja Tuomo Salmela.

Ypäjän Musiikkiteatteri on vireästi toimiva harrastajateatteriryhmä, joka on toiminut Ypäjällä jo vuodesta 1985. Aluksi kansalaisopiston opintoryhmänä ja vuodesta 1990 omana yhdistyksenään. Ryhmään kuuluu vuosittain kymmeniä harrastajanäyttelijöitä, 15-20 orkesterilaista ja lisäksi lukuisa joukko paikallisia avustajia.

Ensimmäisten 25 vuoden aikana (1985 – 2010) Ypäjällä oli ollut teatteritoiminnassa mukana jo yli 300 teatteriharrastajaa, ja vuoden 2010 jälkeen on tullut mukaan paljon uusia harrastajia.

Vuoden 2010 lopulla ilmestyi Ypäjän Musiikkiteatterin 25-vuotishistoriikki. Historiikkia voi tiedustella esimerkiksi yhdistyksen johtokunnan jäseniltä ja sitä on myynnissä näytöskaudella teatterilla.

Vuonna 2015 Ypäjän Musiikkiteatteri viettää 30-vuotisjuhlavuottaan.

Ypäjän musiikkiteatteri ry:n sääntöjen mukaan sen toiminnan tarkoituksena on edistää toiminta-alueellaan laulukulttuuria ja erityisesti musiikkiteatteriharrastusta.

Ammattimaista harrastajateatteria
Ypäjän Musiikkiteatteri toimii kesäteatterina, joka esittää näytelmänsä Ypäjän kotiseutumuseon alueella.

Teatterinteossa on Ypäjällä painotetaan esityksen musiikillista ja koreografista puolta. Näytelmien operettimaiset solisti-, kuoro-, tanssi- ja joukkokohtaukset asettavat esittäjille tiukat vaatimukset. Ohjaajat ovat aina olleet ammattilaisia, joukossa mm. professori Paavo Liski, Valtteri Roiha ja Tuomo Salmela.

Riikka Jaakkola harjoitutti ja johti musiikkiteatterin esittämien näytelmien musiikit vuodesta 1985 aina vuoden 2005 juhlakavalkadiin asti. Vuodesta 2006 saakka musiikinjohtajana ja -ohjaajana Ypäjän Musiikkiteatterissa on toiminut Kari Mäkiranta. Ypäjän Musiikkiteatteri ry panostaa myös ryhmän kurssittamiseen.

Yhteystiedot

Liput: p. 040 842 8610
ideaticket.fi

Ypäjänkylän kyläyhdistys

http://www.kolumbus.fi/ykyla/

Ypäjänkylän kyläyhdistys järjestää erilaisia kylätapahtumia. Sen omistama seuraintalo toimii yhdistyksen tapahtumien pääasiallisena pitopaikkana. Seuraintalo on idyllinen juhla- ja kokouspaikka hyvien kulkuyhteyksien varrella.
Seuraintaloa vuokrataan erilaisiin tapahtumiin niin yksityishenkilöille kuin yrityksille ja yhteisöillekin. Talolla hyvät edellytykset järjestää erilaisia konsertteja, teatteriesityksiä, taide- ym. näyttelyitä.

Piharakennuksessa puulämmitteinen sauna ja takkahuone, joita myös vuokrataan.

Yhteystiedot

Ypäjänkyläntie 842
32140 YPÄJÄ AS
Lisätietoja sekä talon varaukset ja vuokraukset:
p. 050 3630508 (Satu Leppälahti)

Doweb Oy