Taidetalo liikkuu!

Tervetuloa taiteilemaan ja inspiroitumaan – yhdessä!

 

Kesä kutsuu!

Miltä kuulostaisi kesäleiri omalla mökillä tai uimarannalla?
Tai jos pääsisit kaukana asuvien kavereiden kanssa samalle leirille?
Mitä jos voisit osallistua kesäleirille ihan mistä vain?
No nyt voit!

 

Huom! Voit ladata itsellesi myös Kuvion kesäleiriesitteen tästä linkistä!

 

Kulttuuriyhdistys Kuvion kesäleirit lapsille ja nuorille tuovat iloa ja tekemistä läpi kesän.

Kuvion kesän 2020 lasten ja nuorten taideleireillä ollaan viikon ajan päivittäin yhdessä muiden samanikäisten kanssa, hauskojen ja inspiroivien taideharrastusten parissa. Osa kesäleireistämme järjestetään etänä osallistujille kotiin, mökille, puumajaan tai ihan mihin vain, ja osa pyritään järjestämään normaaleina päiväleireinä. Kaikille leireillemme saa osallistua mistä vain.

Etäleireillä kokoonnutaan kodeista ja pihoista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita lasten ja nuorten on helppo käyttää esim. puhelimella tai tabletilla. Leireillä tarkoitus ei ole istua tietokoneella, vaan tehdä ihan oikeita asioita ihan itse kotona tai ulkona, leiriohjaajien neuvojen ja ohjauksen mukaan, yhdessä muiden leiriläisten kanssa. Samalla tutustutaan uusiin kamuihin ja hengaillaan leirillä olevien tuttujen kanssa.

 

Lasten kesäleireillä musisoidaan, piirretään ja maalataan, rakennetaan ja askarrellaan, seikkaillaan ja opetellaan hauskoja uusia asioita – ja kokoonnutaan juttelemaan ja taiteilemaan toisten kanssa. Ollaan lähekkäin, vaikka oltaisiin eri paikoissa. Kaikki ovat tervetulleita mukaan leikkiin ja luovaan hauskanpitoon!

Nuorten taideleireillä opetellaan uusia taitoja, pohditaan asioita itsekseen ja muiden kanssa, jutellaan, toimitaan ja harjoitellaan yhdessä. Tule mukaan tutustumaan uusiin kavereihin ja oppimaan uusia luovia taitoja!

*****

Leirimaksut

Kotona järjestettävissä kesäleireissä leirimaksu on 35,- € ensimmäiseltä.
Samasta perheestä samalle leirille pääsevät lisäosallistujat hintaan 20,- €/hlö.

Paikallisissa kesäleireissä, joihin sisältyvät ruokailut, leirimaksu on 45,- ensimmäiseltä.
Samasta perheestä samalle leirille pääsevät lisäosallistujat hintaan 35,- €/hlö.

Muista laittaa ilmoittautumislomakkeeseen saman perheen ilmoittautumisiin sama huoltajan nimi tai kirjoita viestikenttään, ketkä ovat samaa perhettä. Jos ilmoitat perheestäsi useamman lapsen, täytä lähettämisen jälkeen lomake uudestaan (ja muista lähettää).

Laskut tulevat ennen leiriä huoltajan sähköpostiin. Muista ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen leirin alkua, ellei leirin tiedoissa ole muuta päivämäärää.

HUOM! Tiedotuksessamme on aiemmin ollut väärä ilmoittautumislinkki Taikurileirille!
Tässä on korjattu linkki
: https://forms.gle/o7QmfbZ6QFwRfM4L9

 

Tervetuloa mukaan!

 


Kuvion kesäleirit alakouluikäisille


 

Kesäjamit! Musiikki- ja tanssileiri

ohjattu kesäleiri kotona ja pihalla

Leiri on pidetty. Kiitos osallistujille!

 

1.–5.6.2020 (viikko 23)
maanantaista perjantaihin klo 10–15
alakouluikäisille
Ohjaaja Erla Pulli
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen päättynyt, leiri pidetty. Kiitos osallistujille!

 

 

Aloita kesä tanssien!

Musiikki- ja tanssileirillä pääset laulamaan, soittamaan ja tanssimaan kavereiden kanssa yhdessä. Leirillä askarrellaan rytmisoittimia ja jammaillaan, opetellaan kivoja koreografioita ja keksitään omia tansseja, lauletaan sekä tehdään luovan ilmaisun harjoituksia. Leiri on suunnattu kaikille musiikista, tanssista ja esiintymisestä kiinnostuneille 7–12 -vuotiaille.

Ohjaajana toimii musiikkikasvatuksen maisteri ja teatterimuusikko Erla Pulli. Leirillä kokoonnutaan kodeista ja pihoista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita lasten on helppo käyttää. Pääpaino on yhteisessä hauskanpidossa ja harrastamisessa.

 


 

Lumotut leikkipaikat

ohjattu kesäleiri kotona ja pihalla

Leiri on pidetty. Kiitos osallistujille!

 

8.–12.6.2020 (viikko 24)
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00
alakouluikäisille
Ohjaaja Kalle Ahonen
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen päättynyt, leiri pidetty. Kiitos osallistujille!

 

 

 

Lumotut leikkipaikat -taideleirillä lapsi pääsee toteuttamaan omia tilallisia ja tarinallisia taideteoksiaan kotona tai kotipihassa. Leiriviikon aikana valmistetaan esimerkiksi mobile luonnonmateriaaleista, paperiviidakko, naamio ja nukke. Tilateokset ja hahmot inspiroivat lasta uusiin leikkeihin. Samalla lapsi voi kehittää luovia ja motorisia taitojaan sekä tarinankerronnan tapoja.

Leirin ohjaaja Kalle Ahonen on kuvataiteilija ja lavastustaiteen maisteri, jonka erikoisalaa on mielikuvituksellisten tilojen, kuvien ja esitysten luominen. Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita lasten on helppo käyttää. Yhteiskokoontumisten lisäksi tarjolla on opastusvideoita, joista saa syventäviä ohjeita ja joita voi katsoa omaan tahtiin.

 

 


 

Kuvataidepainotteinen päiväleiri

Tammelan nuorisotila Manttaalilla

Leiri on pidetty. Kiitos osallistujille!

 

22.–26.6.2020 (viikko 26)
maanantaista perjantaihin klo 9–15
1.–7.-luokkalaisille
Ohjaaja Liisa Lehtimäki
Leirimaksu 45,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 35,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen on päättynyt, leiri täynnä. Kiitos ilmoittautuneille!

 

 

Kuvataidepainotteisella päiväleirillä voit tutustua taiteen eri tekotapoihin. Taidetta tehdään yhdessä ja itsenäisesti, säävarauksen mukaan ulkona ja sisällä. Leirillä pääset tutustumaan piirtämisen ja taidemaalauksen perusteisiin. Lisäksi leirillä tehdään muun muassa veistoksia ja askarrellaan. Leirillä pääset tekemään taidetta myös luonnosta löytyvillä materiaaleilla. Ilmoittaudu mukaan, jos haluat tutustua kuvataiteen eri menetelmiin ja pitää hauskaa. Ota mukaan iloinen mieli!

Ohjaajana toimii kuvataiteilija Liisa Lehtimäki.

Kuvataideleiri järjestetään yhteistyössä Tammelan kunnan kanssa. Leirimaksuun sisältyy lounas Tammelan kunnantalolla ja välipala iltapäivälle.

 


 

Askartelutaidetta yhdessä

ohjattu kesäleiri kotona ja pihalla

PERUTTU: Leirille ei saatu riittävästi ilmoittautumisia. Pahoittelemme!

 

Kirjataide- ja askarteluleiri
29.6.–3.7.2020 (viikko 27)
maanantaista perjantaihin klo 10–15
alakouluikäisille
Ohjaaja Sari Kivimäki
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

 

Tule viettämään hauskaa ja lystikästä kirja- ja taideleiriä ja viettämään aikaa toisten kanssa!

Leirillä päästämme luovuuden valloilleen ja teemme taidetta monin erilaisin menetelmin, mm. kierrätysmateriaaleja käyttäen. Materiaalia kirjataiteeseen (poistettuja kirjoja) lapset saavat Forssan kirjastolta.

Taideohjaajana toimii Sari Kivimäki, joka on ohjannut askartelu- ja lapsiryhmiä yli 10 vuotta.

Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita lasten on helppo käyttää. Yhteiskokoontumisten lisäksi lapset voivat leirin aikana olla yhteydessä ohjaajaan muutenkin, jos esimerkiksi kaipaavat lisää neuvoja tai ideoita.

 


 

Kesän taikaa -taikurileiri

ohjattu kesäleiri kotona ja pihalla

Leiri on käynnissä. Kiitos osallistujille!

13.–17.7.2020 (viikko 29)
8–12-vuotiaille
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00 (välissä lounas- ja harjoittelutauko)
Ohjaaja taikuri Timo Tiikkainen
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen on päättynyt, leiri käynnissä. Kiitos ilmoittautuneille!

 

 

Kesän taikaa – ihmeitä ja iloa!

Opi ja oivalla taikatemppujen tekoa taikurikoulussa taikuri Timo Tiikkaisen johdolla! Päivän aikana opetellaan taikatemppuja aamupäivällä, harjoitellaan välillä itsekseen ohjevideoiden tahtiin ja palataan taas iltapäivällä kavereiden kanssa kertaamaan ja oppimaan uutta.

Jokainen osallistuja saa leiriä varten postissa taikatarvikepaketin. Sen avulla voit toteuttaa monia hauskoja temppuja, joilla voit hämmästyttää kavereita ja sukulaisia. Muista ilmoittautua 1.7. mennessä, niin saat tarvikepaketin kotiin valmiiksi ennen leiriä!

Kannattaa tarkistaa ennen leiriä, että kotoa löytyy myös joitakin tulitikkuja ja tikkuaskeja, ainakin muutama pelikortti yms. perinteistä taikatempputavaraa.

Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita lasten on helppo käyttää. Yhteiskokoontumisten lisäksi tarjolla on opastusvideoita, joista saa syventäviä ohjeita ja joita voi katsoa omaan tahtiin.

 

 


Kesäleirit yläkouluikäisille


 

Tammelan Leffaleiri

päiväleiri Tammelan nuorisotila Manttaalilla

PERUTTU: Leirille ei saatu riittävästi ilmoittautumisia. Pahoittelemme!

 

8.–12.6.2020 (viikko 24)
maanantaista perjantaihin klo 9–15.00
yläkouluikäisille
Ohjaajat Jussi Pellonpää ja Antti Latva
Leirimaksu 45,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 35,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

 

 

 

Miten elokuvaa suunnitellaan? Mitä kaikkea elokuvan tai videon tekemiseen kuuluu? Onko näytteleminen vaikeaa? Mitä tapahtuu sitten, kun kaikki on kuvattu? Mm. näihin kysymyksiin vastataan nuorten rennolla ja hauskalla elokuvaleirillä. Tule mukaan oppimaan elokuvantekoa!

Kulttuuriyhdistys Kuvion Leffaleirillä opitaan elokuvanteon perusteita aina käsikirjoittamisesta kuvaamiseen ja äänitöistä valaisuun ja editointiin asti. Leirin aikana osallistujat käsikirjoittavat, kuvaavat ja leikkaavat oman elokuvansa yhteistyössä leirin ohjaajien kanssa.

Jos ilmoittautuneita tulee leirille enemmän, osallistujat voidaan jakaa ryhmiin, joista jokainen työstää oman projektinsa alusta loppuun.

Leirin aikana valmistuvat elokuvat esitetään Kulttuuriyhdistys Kuvion omilla sivuilla ja mahdollisesti myöhemmin myös ForssaTV:ssä.

Leirin ohjaajina toimivat pitkän uran tv:n ja elokuvien parissa tehneet ammattilaiset, kuvaaja/ohjaaja Jussi Pellonpää sekä leikkaaja/ohjaaja Antti Latva.

Leiri on tarkoitettu yläasteikäisille ja järjestetään yhteistyössä Tammelan kunnan kanssa. Leirimaksuun sisältyy lounas Tammelan kunnantalolla ja välipala iltapäivälle.

 


 

Mun stage! Esiintymistaitoleiri

ohjattu taideleiri kotona ja pihalla

PERUTTU: Leirille ei saatu riittävästi ilmoittautumisia. Pahoittelemme!

 

6.–10.7.2020 (viikko 28)
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00
12–15-vuotiaille
Ohjaaja Sara Ritala
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

 

 

 

Miten voi esiintyä, vaikka jännittää kamalasti? Mikä laulu, runo tai muu teos kuvaisi juuri sinua? Mitä on improvisointi ja miten se tapahtuu? Voiko erilaisten hahmojen nahkoihin ujuttautua? Miten ääni tai eleet luovat tarinoihin tunnelmia? Mm. näihin kysymyksiin vastataan nuorten rennolla ja hauskalla esiintymistaidon leirillä. Tule mukaan oppimaan uusia taitoja ja itsevarmuutta, jonka voimin uskallat kavuta vaikka lavalle!

Leirillä vahvistamme mielikuvituksen ja oman ainutlaatuisuuden tärkeyttä ilmaisutaiteen parissa. Tutustumme tarinankerrontaan, improvisaatioon ja siihen, miten paljon ilmaisemme myös ilman sanoja. Pohdimme myös mitä kaikkea voimme löytää tekstistä, ja jokainen nuori saakin valita itseään puhuttelevan tekstin tai laulun, jota käytämme osana harjoituksia. Tutustumme myös autenttiseen liikkeeseen.

Osa harjoituksista tehdään ohjatusti yhdessä, osa omalla ajallaan. Kurssilla pidämme pienimuotoista kurssipäiväkirjaa ja järjestämme aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Leirin ohjaaja Sara Ritala on puhe- ja draamataiteilija sekä näyttelijä.

Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita nuorten on helppo käyttää.

 


 

Kuvamagiaa! Valokuvausleiri nuorille

ohjattu taideleiri kotona ja pihalla

Leiri on käynnissä. Kiitos osallistujille!

 

13.–17.7.2020 (viikko 29)
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00
12–15-vuotiaille
Ohjaaja Kati Länsikylä
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen on päättynyt, leiri täynnä. Kiitos ilmoittautuneille!

 

 

Miten kuvataan upeita Instagram-kuvia? Mikä on flat lay -kuva ja mitä sillä tehdään? Voiko kännykällä ottaa taianomaisia kuvia someen tai blogiin? Tai miten voisi kuvata omaa mielenmaisemaansa? Mm. näihin kysymyksiin vastataan nuorten rennolla ja hauskalla valokuvausleirillä. Tule mukaan oppimaan uusia kuvaustaitoja, joilla voit häikäistä some-seuraajasi!

Leirillä on joka päivä eri teema, johon perehdytään ja mitä lähdetään harjoittelemaan. Iltapäivällä katsellaan kuvia ja mietitään erilaisia kuvallisia elementtejä ja ominaisuuksia.

Leirillä puhutaan mm. flat lay -asetelmakuvista, sielunmaisemasta, tunnettujen taideteosten jäljittelystä sekä rakennetusta tai käsitellystä kuvasta – ja monesta muusta kiinnostavasta nykyilmiöstä tai tyylistä.

Osa harjoituksista tehdään ohjatusti yhdessä, osa itsenäisesti. Leirillä voi lähettää ammattikuvaajalle omia kuvia arviointia ja neuvoja varten. Kurssilla kuvataan ohjaajan antamien tehtävien mukaan ja opitaan uusia kikkoja. Leirin ohjaa ammattivalokuvaaja Kati Länsikylä.

Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita nuorten on helppo käyttää.

 


 

Ruututarinat – sarjakuvaleiri nuorille

ohjattu kesäleiri kotona ja pihalla

PERUTTU: Leirille ei saatu riittävästi ilmoittautumisia. Pahoittelemme!

 

20.–24.7.2020 (viikko 30)
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00
yläkouluikäisille ja lukiolaisille
Ohjaaja Veera Varteva (Sarjakuvakeskus)
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen on päättynyt. Leiri peruttu.

Ilmoittaudu tästä!

 

Tule mukaan sarjakuvan kiehtovaan maailmaan!

Nuorten etäleirillä suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä tutuilla ja harvinaisemmilla välineillä. Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista. Tutuksi tulevat ideointi, käsikirjoittaminen, piirtäminen ja värittäminen eri välineillä sekä oman sarjakuvajulkaisun valmistaminen.

Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita, mutta leiri soveltuu myös sarjakuvataitojen syventämiseen. Opetus koostuu opettajan tekemistä ohjevideoista, yhteisistä videopuheluista sekä opettajan antamasta henkilökohtaisesta palautteesta osallistujien töihin.

 


 

Media Camp – someleiri nuorille

ohjattu taideleiri kotona ja pihalla

Ilmoittautuminen on auki. Tule mukaan!

 

3.–7.8.2020 (viikko 32)
maanantaista perjantaihin klo 10–15.00
yläkouluikäisille ja lukiolaisille
Ohjaaja Eira Enkvist
Leirimaksu 35,- €, seuraavat osallistujat samasta perheestä 20,- €/hlö
(lasku tulee huoltajalle sähköpostiin)

Ilmoittautuminen viimeistään ma. 27.7.

Ilmoittaudu tästä!

 

Miten perustat Youtubeen tai Vimeoon oman, upean videokanavan? Millaisia juttuja Instagramissa tai Tiktokissa kannattaa julkaista (ja mitä ehdottomasti EI kannata)? Entäs Tumblr sitten? Mm. näihin kysymyksiin vastataan nuorten rennolla ja hauskalla some-leirillä. Tule mukaan oppimaan uusia sosiaalisen median taitoja ja kuulemaan, mitä et vielä tiennyt eri somekanavista!

Media Campillä keskitytään sosiaalisen median käyttötapoihin. Joka päivä käsittelyssä on eri mediakanava, kuten Youtube, Vimeo, Instagram, Tiktok ja Tumblr. Yhdessä tutustutaan jokaisen kanavan kohdalla parhaimpiin ilmaisutapoihin, ja tehdään sitten itse omat julkaisut. Kehitämme yhdessä jokaisen kuvallista kerrontataitoa.

Ohjaaja Eira Enkvist on videotaiteen maisteri ja toiminut Arxilla kolme vuotta mediataidekasvattajana.

 

Leirillä kokoonnutaan kodeista käsin videoyhteyksillä ja sovelluksilla, joita jokaisen on helppo käyttää.

Muista ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen leiriä! Tervetuloa mukaan hauskanpitoon!

 

 

Doweb Oy