Mukavia uutisia lapsiperheille!

Pienenä esitietona kerron jo tämän: Kuvio järjestää tänäkin kesänä runsaasti kesäleirejä lapsille ja nuorille, alakoululaisista lukiolaisiin asti. Seuraamme tällä hetkellä tarkalla silmällä hallituksen suosituksia ja ohjeita, ja muokkaamme toimintaamme tarpeen vaatiessa niiden mukaan, joten emme vielä tänään julkista leiriemme tarkempia tietoja. Meillä oli aikomus avata ilmoittautumiset tänään, mutta koska koulut avattiin, odottelemme nyt ensi viikkoon asti, millaisia muutoksia kenties vielä on tuloillaan.

Tällä hetkellä voin jo luvata, että Kuvion kesäleirejä ei aiota perua (ellei sitten jonkin yksittäisen leirin peruminen tule välttämättömäksi). Organisoimme kuitenkin tälläkin hetkellä jopa seitsemää erilaista viikon pituista kesäleiriä etäpäiväleireinä, jotka toteutetaan ohjattuna ryhmätoimintana jokaiselle lapsiperheelle ja nuorelle omaan kotiin (tai oikeastaan ihan minne haluat).

Leirille voi siis osallistua itsekseen tai kaverin kanssa, kotoa tai kotipihasta, mökiltä, uimarannalta, puumajasta tai mistä vain. Tarvitset vain älykännykän tai tabletin, nettiyhteyden ja mahdollisesti ennalta ilmoitetut tai lähetetyt leiritarvikkeet. Leireillä taiteiluun pyritään käyttämään niitä asioita, jotka jo löytyvät kotoa, tai jotka voi helposti kerätä vaikka lähiluonnosta. Taikurileirillä tarvikkeet lähetetään jokaiselle kotiin (no niin, nyt tuli sekin paljastettua; kyllä, meille on tulossa myös viikon taikurileiri!).

Kuvion kesän 2020 lasten ja nuorten taideleireillä ollaan viikon ajan päivittäin yhdessä muiden samanikäisten kanssa, hauskojen harrastusten parissa. Teemme konkreettisia ja hauskoja taidejuttuja yhdessä, vaikka emme voisi kohdata fyysisesti samassa tilassa. Taideleireillä musisoidaan ja tanssitaan, kuvataiteillaan, rakennetaan ja askarrellaan, opetellaan taikatemppuja, esiintymistä, valokuvaamista ja monia muita hauskoja asioita – ja kokoonnutaan juttelemaan ja puuhastelemaan toisten kanssa yhdessä. Ollaan lähekkäin, vaikka erillään.

Osa leireistä pyritään järjestämään ihan normaaleina paikallisina päiväleireinä, mutta iso osa leireistä tapahtuu teillä siellä kotona – tai missä sitten kesää vietättekin. Useimmille leireillemme saa ja voi siis osallistua mistä vain.

Tsekkailkaa siis sivujamme vapun jälkeen, ja ilmoittautukaa mukaan yhteisiin taidepuuhiin ja luovaan hauskanpitoon!

Doweb Oy