Menu

Kuvion digiresidenssi tanssitaiteilijalle

Leena Keizer haastaa jokaisen tanssimaan mukana, vaikka laiturilla tai parvekkeella

Kulttuuriyhdistys Kuvio julisti keväällä haettavaksi digitaalisen taiteilijaresidenssin, ja haku päättyi 16.5. Digiresidenssin saaja on valittu, ja työryhmä valitsi residenssitaiteilijaksi lahtelaisen tanssitaiteilija Leena Keizerin, joka lupaa heinäkuun aikana haastaa kaikenikäiset Forssan seudun asukkaat tanssimaan mukana.

Kuvion digiresidenssi on yhden kuukauden taiteilijaresidenssi, joka toteutetaan taiteilijan kotoa käsin kesän aikana. Residenssiin kuuluu oman taiteellisen työskentelyn lisäksi yhteisöllisten etätaidehetkien järjestäminen Kuvion toiminta-alueen asukkaille. Keizerin Youtube-tanssihaaste Leenan Lauantaitanssit ja minitanssit Instagramissa jatkuvat koko heinäkuun ajan, ja niihin pääsee mukaan Kuvion kaikilla somekanavilla. Mukaan tanssimaan pääsevät kaikki vauvasta vaariin, niin kotona kuin laiturilla tai miksei vaikka puistossakin.

Kuva Leena Keizerin tanssiprojektista Tanssi minulle maisema (Instagram: @tanssiminullemaisema). Kuvaaja: Tuija Laine

Hakemustulva kertoi taidealan ahdingosta

Hakuajan loppuun mennessä Kuviolle saapui 47 hakemusta, mitä voidaan pitää merkkinä siitä, kuinka tiukassa tilanteessa taiteilijat ja luovien alojen ihmiset tänä aikana ovat. Hakemuksista löytyi monien taiteenalojen ammattilaisia, ja huomattavan monta korkeatasoista hakemusta ja hakijaa. Valitettavaa oli vain se, että Taidetalo liikkeessä -hankkeesta ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta järjestää useampia residenssejä.

– Residenssihakemuksia käsitellessämme koimme hyvin tuskastuttavaksi sen, että jouduimme valitsemaan vain yhden taiteilijan. Tasokkaita ja kiinnostavia hakemuksia oli niin monta, yhdistyksen puheenjohtaja Minna Autio toteaa. – Lopulta olimme kuitenkin kaikki yksimielisiä siitä, että juuri tämä hakemus oli meille se oikea tähän hetkeen.

Jokainen pääsee mukaan – mistä ja milloin tahansa

Leena Keizer toteuttaa Kuvion somekanaville virtuaalisia luontotanssitunteja ja -hetkiä, joihin kaikki voivat osallistua. Tanssit soveltuvat kaikenikäisille ja innostavat liikkumaan luovasti arjessa, kiireenkin keskellä. Minuuttikin riittää! Kaikki halukkaat voivat osallistua tanssihaasteeseen somessa tekemällä oman minuutin tanssivideon ja tägäämällä sen hashtageilla #tanssiKuviot ja #luontotanssii.

Tanssihetket toteutetaan luontoympäristöissä, ja niihin voi osallistua milloin ja missä vain. Yksi tavoitteista on osoittaa, että tanssi sopii ihan minne tahansa, metsästä puistoon ja parvekkeelta terassille. Keizerin tanssivideot jäävät Kuvion kanaville vapaasti katsottaviksi.

Kuvaaja: Tuija Laine

Tanssiresidenssi vastaa toiveisiin Forssan seudulla ja päättää Taidetalo liikkeessä -suurhankkeen

Kuvion kannalta residenssi palvelee hyvin seudun asukkaita, sillä se on suunnattu nimenomaan harvaan asutulle seudulle, eikä vaadi osallistujilta mitään muuta kuin intoa ja nettiyhteyden. Seudun nuoriso on jo jonkin aikaa toivonut järjestettäväksi enemmän tanssikursseja ja -kerhoja, ja projektilla voidaan vastata myös tähän tarpeeseen.

Forssan seudulla on paljon laadukasta kulttuuria, mutta tanssitaide on hiukan harvinaisempaa. Kuviolla toivotaankin, että projektin myötä seudulla innostutaan tanssista luovana taiteena ja tännekin alkaa kasvaa oma paikallinen tanssi-skene. Tanssi tuo arkeen liikkumisen iloa ja luovuutta, ja sitä voi suositella kaikille.

Digitaalinen taiteilijaresidenssi on osa Kulttuuriyhdistys Kuvion Taidetalo liikkeessä -hanketta, jota rahoittavat EU:n Maatalousrahasto ja LounaPlussa Leader. Digiresidenssin jälkeen vuonna 2017 alkanut suurhankkeemme päättyy.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram