Menu

Taiderasti 2: Runopalapeli

Kirjoita hauska runopalapeli!

Tämän tehtävän suorittamalla pääset osallistumaan Kuvion Taiderastit-arvontaan! Voit osallistua myös millä tahansa muulla itse kirjoittamallasi jutulla.

Taiderastit-arvontoihin voivat osallistua vain lapset ja nuoret.

TARVIKKEET

Mitkä tahansa kirjoitusvälineet. Voit kirjoittaa paperille, tabletilla, tietokoneella tai vaikka kännykällä.

OHJEET

Kirjoita kolme lausetta. Älä koristele tekstiä mitenkään, sillä voit muokata kaikkea myöhemmin. Kirjoita mahdollisimman lyhyesti. Lauseiden ei tarvitse liittyä toisiinsa mitenkään. On oikeastaan ihan hauskaa, jos lauseet ovat kaikki ihan eri aiheista.

  1. Kirjoita ylös jokin asia, jonka tiedät. Mikä tahansa tieto käy tähän. Se voi olla jotain koulussa opittua, uutisista kuultua, netistä luettua, kunhan se on jokin fakta. Voit vaikka etsiä kiinnostavan faktalauseen lähimmästä koulu- tai tietokirjasta tai mistä tahansa lehdestä.
  2. Kirjoita jokin havainto. Eli mitä tahansa minkä voi nähdä, kuulla, tuntea, maistaa, haistaa. Voit kirjoittaa jotakin, minkä havaitset juuri nyt, tai sitten jotakin jonka olet nähnyt/havainnut jonakin toisena aikana. Havainto voi olla toki kuviteltukin, ja runossa se voi olla myös jotakin aivan mielikuvituksellista, mitä oikeasti ei voisi edes tapahtua tai havaita.
  3. Kirjoita jonkinlainen totuus, tunnustus, viisaus tai filosofia. Se voi olla vaikka mottosi elämässä, jokin mihin uskot tai jotain, mitä olet itse oivaltanut elämästä tai ihmisistä. Mieti vaikkapa, mitä mieltä olet ystävyydestä, koulunkäynnistä, perhesuhteista tai mistä vain, mikä elämääsi läheisesti kuuluu.

Nyt kun sinulla on kolme lausetta, laita ne peräkkäin. Miltä kuulostaa? Tuliko hauska, surullinen, ristiriitainen, outo, jännä teksti? Kaikki on oikein! Runo voi olla tällä selvä ja valmis, tai sitten voit järjestellä sitä eri tavoin ja tsekata, mikä tuntuu oikealta. Voit lisätä sinne jotakin tai ottaa pois jotakin. Ota mukaan vain se, minkä itse koet tärkeäksi ja jätä kaikki turha pois. Muista, että runon ei tarvitse selitellä: tämä ei ole tarina. Runo voi olla mystinen ja ristiriitainen, lauseetkin voivat loppua vaikka kesken. Jos se kutkuttaa mielikuvitusta ja saa miettimään, se on hyvä juuri sellaisenaan. Teit juuri runon ­– mahtavaa!

MITEN OSALLISTUT ARVONTAAN?

Laita teoksestasi kuva Instagramiin. Liitä tekstiin mukaan myös merkintä #Kuviontaiderastit tai tägää kuvaan @kuviory – näin huomaamme, että olet tehnyt taiderastin! Jos sinulla ei ole omaa Insta-tiliä (tai jos tilisi näkyy vain kavereille), voit lähettää kuvan nuoriso-ohjaajallesi ja hän laittaa sen omalle Instagram-seinälleen sinun nimesi/nimimerkkisi kera. Voit lähettää kuvan myös suoraan Kuviolle sähköpostiin minna.autio@kuvio.org tai Whatsappilla numeroon 050-592 1914. Kirjoita viestiin, että kuvasi tulee Taiderasteihin!

Arvomme taiderastipalkintoja mahdollisimman usein, joten saatat osallistua samalla kuvalla moneen arvontaan. Jos haluat ”lisäarpoja”, tee lisää taiderasteja. Voit osallistua niin monella taiderastilla kuin haluat! Jokainen uusi taiderastikuva on aina uusi arpa.

Lisää taiderastitehtäviä löydät Kuvion Insta-tililtä @kuviory, Kuvion Facebookista tai nettisivuilta www.kuvio.org.

Ohje © Minna Autio & Kulttuuriyhdistys Kuvio

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram