Menu

Taiderasti 6: Uutisruno

Askartele runo!

Tämän tehtävän suorittamalla pääset osallistumaan Kuvion Taiderastit-arvontaan! Voit osallistua myös millä tahansa muulla itse tekemälläsi taidetehtävällä.

Taiderastit-arvontoihin voivat osallistua vain lapset ja nuoret.

TARVIKKEET

Sanoma- tai aikakauslehti ja tussi tai kännykkä tai tietokone.

Ohjeet

Valitse lehdestä lyhyt uutinen. Väritä uutisesta mustalla tussilla sanoja näkymättömiin, ja jäljelle jäävistä sanoista muodostuu runo. Älä turhaan välitä mistään runon säännöistä vaan jätä juuri sellaiset sanat näkyviin kuin huvittaa!

Voit tehdä uutisrunon myös kännykällä tai koneella niin, että otat kuvankaappauksen nettilehden uutisesta ja värität mustalla haluamasi sanat pois. Koneella tämä onnistuu Paintilla, kännykällä muokkaamalla kuvaa ja käyttämällä sivellintoimintoa tai vastaavaa.

Esimerkki:

Miten osallistut arvontaan?

Laita kuvasi Instagramiin. Liitä tekstiin mukaan myös merkintä #Kuviontaiderastit tai tägää kuvaan @kuviory – näin huomaamme, että olet tehnyt taiderastin! Jos sinulla ei ole omaa Insta-tiliä (tai jos tilisi näkyy vain kavereille), voit lähettää kuvan nuoriso-ohjaajallesi ja hän laittaa sen omalle Instagram-seinälleen sinun nimesi/nimimerkkisi kera. Voit lähettää kuvan myös suoraan Kuviolle sähköpostiin minna.autio@kuvio.org tai Whatsappilla numeroon 050-592 1914. Kirjoita viestiin, että kuvasi tulee Taiderasteihin!

Arvomme taiderastipalkintoja mahdollisimman usein, joten saatat osallistua samalla kuvalla moneen arvontaan. Jos haluat ”lisäarpoja”, tee lisää taiderasteja. Voit osallistua niin monella taiderastilla kuin haluat! Jokainen uusi taiderastikuva on aina uusi arpa.

Lisää taiderastitehtäviä löydät Kuvion Insta-tililtä @kuvioryKuvion Facebookista tai nettisivuilta www.kuvio.org.

Ohje © Maiju Viitanen & Kulttuuriyhdistys Kuvio

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram