Menu

Nuorten koululaisten metsäretki muuttuu seikkailuksi Loimaan teatterikoulu LoiSteen oppilaiden käsikirjoittamassa upouudessa tarinassa. Metsän syövereissä saa ensiesityksensä Loimaan teatterissa lauantaina 4.2. kello 15.00.

Näytelmässä enemmän ja vähemmän innokkaat koululaisretkeilijät karkaavat matkaan huolehtivaa opettajaansa nopeammin. Metsä houkuttelee heitä puiden siimeksessä yhä syvemmälle syövereihinsä ja opettajan katseen ulottumattomiin. Metsässä vastaan tulee monenlaista koettavaa, ja polku kotiin katoaa.

Ihmeellinen seikkailu on myös täynnä vaaroja, sillä kaikki metsän asukkaat eivät suhtaudu retkeilijöihin yhtä ystävällisesti. Löytävätkö oppilaat takaisin kouluun? Saako opettaja luokan kokoon ennen kuin koulupäivä päättyy?

Esityksen on valmistanut teatterikoulu LoiSteen kuudennen vuoden oppilasryhmä yhdessä ohjaajansa Mekku Mutalan kanssa. Esitystä suositellaan 6-10-vuotiaille. Oppilaat ovat olleet mukana myös puvustuksen, maskeerauksen, lavastuksen sekä tekniikan suunnittelussa. Lavastuksen toteutukseen ovat Jani Häggin lisäksi osallistuneet Coloma Gerner ja Antonia Semmler, jotka työskentelevät Loimaalla Euroopan Solidaarisuusjoukkojen (ESC) vapaaehtoisina.

Esityksen kesto on noin 30 minuuttia. Teatterin kahvio on avoinna ennen ja jälkeen esityksen.

Koko perheen joulukonserttiin! Joulun ja uuden vuoden lauluja meiltä ja muualta esittää Sanna Mansikkaniemi ystävineen:
Rokasahurit eli Sanna ja Kalle Mansikkaniemi,
Raido Lill, viulu (Viro)
Pavlo Ivanov, klarinetti (Ukraina)
ukrainalaisten musiikkiryhmiä Forssasta
Vapaa pääsy, ohjelma 10 € * Glögitarjoilu * Tervetuloa!
Konsertin järjestää Sanna Mansikkaniemi
Kiitämme yhteistyöstä:
Kulttuuriyhdistys Kuvio
Forssan Kaupunki

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapsen oikeuksien viikko päättyy Humppilassa lapsen oikeuksien juhlaan 19.11.2022 klo 11-13 Koulun liikuntasalissa.

 

Tervetuloa mukaan!

Lapsen oikeuksien viikolla tapahtuu

Maanantaina 14.11. klo 9–10 Valtioneuvoston kanslia, lapsiasiavaltuutetun toimisto ja kansallinen lapsistrategia järjestävät Lapsen oikeuksien viikon istunnon, jota voi seurata YLE Areenasta. Tapahtuman aiheena on lapsen oikeudet ja lasten hyvinvointi Suomessa nyt ja tulevaisuudessa. Lasten oman istunnon aikana lapset ja nuoret eri puolelta Suomea pääsevät itse kysymään kysymyksiä päättäjiltä. Tapahtumassa ovat mukana pääministeri Sanna Marin sekä useat muut ministerit hallituksesta. Ohjelman kruunaa esiintyjä Robin.

Keskiviikkona 16.11. Lapsen oikeuksien viestintäverkosto ja Lastensuojelun Keskusliitto julkaisevat Turvallisuus on… -julkaisun, jossa tuodaan esiin lasten ja nuorten omia ajatuksia turvallisuudesta. Tekstit ovat peräisin Lapsen oikeuksien viestintäverkoston keväällä 2022 järjestämästä kirjoituskilpailusta Suomen ylä- ja alakoululaisille.

Perjantaina 18.11. vietetään Lapset mukaan töihin -päivää, jolloin on lasten vuoro tutustua aikuisten työpaikkoihin.

Sunnuntaina 20.11. Lapsen oikeuksien viikko huipentuu Lapsen oikeuksien päivään, jolloin liput liehuvat lapsille. Voitte järjestää yhdessä lasten kanssa vaikka jo hieman ennakkoon ihan omannäköisenne juhlan!

Tehdään lapsen oikeudet tunnetuksi ja lasten arki turvalliseksi yhdessä!

Lapsen oikeuksien viikon järjestää Lapsen oikeuksien viestintäverkosto, jota koordinoi Lastensuojelun Keskusliitto ja ohjaa lapsiasiavaltuutettu.

Seuraa lapsen oikeuksien sosiaalisen median kanavia:
Facebook
Twitter
Instagram

#LapsenOikeudet #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus

 

Viestintämateriaaleista voit tulostaa upean “Turvallisuuden liikennepuisto” -julisteen tilojenne seinille ja katsoa yhdessä lasten kanssa aamunavausvideon, jossa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen keskustelee koululaisten kanssa turvallisuusteemasta. Lapsen oikeuksien viikon somekuvilla ja someprofiilikehyksillä voit kertoa osallistumisestanne vuoden tärkeimpään viikkoon myös muille. Muista käyttää kampanjaviikon hashtageja: #MunTurvallisuus #SunTurvallisuus

 

Kuhankosken Killan Talven Tuulia, myyntinäyttely 8.–27.11.2022

Kuhankosken Kilta täyttää tänä vuonna 75v.

 

Talven tuulia myyntinäyttely Puistolinnassa, Hämeentie 2, Forssa

8-27.11. Avoinna ma-su klo 12-18.

 

Puistolinna, Lounean tila, Hämeentie 2, Forssa [ sijainti kartalla » ]

Näyttely avoinna joka päivä klo 12-18.

 

NÄYTTELYSTÄ
Teoksia myydään suoraan näyttelystä ja ne maksetaan aina käteisellä. Myydyn teoksen tilalle voi taiteilija tuoda uuden teoksen. Näyttelyn yhteydessä järjestetään viime vuoden tapaan arpajaiset.

 

Avajaiset pidetään tiistaina 8.11. klo 18.

 

Näyttely puretaan maanantaina 28.11. klo 12–18, jolloin osallistujat hakevat teoksensa.

 

Näyttelyn taiteilijat:
Sami Asikainen, Liisa Facius-Kennell, Unto Grönberg, Juhani Heinonen, Pirkko Hirsikangas, Päivi Honkala, Tuula Katajisto, Sanna Kohonen, Liisa Kuokkanen, Tarja Lahti, Riitta Lindroos, Jaana Luomala, Eija-Liisa Löyttyniemi, Emmi-Riikka Marin, Pertti Niemelä, Antti Niemi, Mia Nikkilä, Kaisa Nyström, Hanna Rajala, Tiina Rantala, Taina Riitto, Outi Rämö, Seija Salminen, Heli Saloniemi, Taina Sipilä, Juhani Takalo-Eskola, Pirkko Teräväinen, Pirjo Tienhaara, Marja Viskari.

Perhelauantaina 12.11. klo 11-14 Manttaalilla pelejä joka lähtöön!

👻 Pakohuone!

🎱 Biljardia, pingistä, ilmakiekkoa sekä paljon uusia ja vanhoja kunnon lautapelejä

🧿 Pinssipisteellä Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n Leikki & Kasvu kulttuurituottaja Anni Hujala tekemässä pinssejä

PELIPÄIVÄ
Forssan kirjastolla
lauantaina 12.11.2022
klo 10.00 - 14.00

Forssa Lan ja Shakkikerho
Vinkkelissä virtuaalipelaamista, shakkia, lautapelejä, konsolipeli
ja peli aiheinen visa nuorille ja aikuisille.

Farm Escape Forssa
Kirjaston alakerrassa pakopelitehtäviä ja paikalla Farm Escape
Forssan peliystäviä.

Lautapelejä lapsille
Lapset ovat tervetulleita pelaamaan vanhempiensa ja lähihoitaja
opiskelijoiden kanssa lautapelejä.

Kirjastolla on myös satutunti klo 11.00.

Piirrä pelihahmo -kilpailu
Pelien vaihtopiste

Lasten korkeakoulussa tieteentekijät vastaavat lasten kysymyksiin ja pohdintoihin. Tieteeseen ja tutkimukseen sekä liikuntaan ja kulttuuriin tutustutaan lasten ehdoilla ja luentosarjoihin onkin pääsy vain lapsilla. Luennoilla 7-12 vuotiaille lapset pääsevät kokeilemaan ja testaamaan luentoaiheeseen liittyviä asioita.

Kevään luentosarjan teemana on mielen toimintaan liittyvät asiat - tutkitaan, miten mielikuvitus mahtaa toimia, luodaan sen avulla omia tarinoita, tarkastellaan, kuinka mieltä on mahdollista myös huijata sekä pohditaan mielten yhtenäisyyttä.

Luennoilla opitaan myös tekemällä, joten luennot ovat myös elämyksellisiä lapsille!

Katso luentojen kuvaukset sekä aika- ja paikkatiedot tarkemmin jokaisen luennon kohdalta. 

Aika 21.03. - 09.05.2023
Paikka Hämeenlinna (Korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna)
Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset
Kohderyhmä 7-12 vuotiaat lapset
Hinta  40 € (hinta sisältää 1-4 luentoa). Luentokokonaisuus laskutetaan ensimmäisen luentokerran jälkeen.
Ilmoittautumiset 13.03.2023 mennessä
Peruutusehdot Peruminen tulee tehdä ennen ensimmäistä luentokertaa. Luentojen alkamispäivän jälkeen tehdyistä peruutuksista tai peruuttamatta jättämisestä veloitamme kurssikuvauksessa ilmoitetun täyden kurssimaksun.

Kaikki peruutukset tulee tehdä sähköpostilla kesayliopisto@hamk.fi. Ilmoittautuminen ei raukea, vaikka jättäisit tulematta koulutukseen tai kurssimaksun maksamatta.

Seutukunnallinen Sateenkaarikahvila saapuu 8.10.2022 klo 14-17 Tammelan Manttaalille (Forssantie 136, 31300 Tammela)

 

Kirjaesittelyä ja pientä purtavaa!

 

Vapaa pääsy!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram